Košarica je še prazna in žalostna :(
 • Zakaj boš Ličila.si Ličila.si

 • 28-dnevna absolutna
  garancija zadovoljstva
  #
 • Niti en produkt v naši spletni
  trgovini ni testiran na živalih.
  #
 • Super brezplačni
  triki in nasveti
  #

Zakaj sem toliko let iskala pravi deodorant

Moje ime je Maja in že 3 leta se zate trudim iskati najboljše izdelke. Včasih mi uspe bolj, včasih manj (priznam!)

Naj ti za začetek zaupam težavo, ki me je pestila kar nekaj let. Dolga leta sem uporabljala deodorante, ki so se najbolj oglaševali po TV-ju. Vseeno mi je bilo, kakšen izdelek vsak dan nanašam na občutljiv predel po pazduho.

V času, ko še sploh nisem imela dostopa do interneta in je bila tudi ponudba deodorantov omejena na prste ene roke, o sestavinah v deodorantih in perspirantih nisem imela pojma.


Imaš tudi ti težave z neprijetnim vonjem med potenjem?

V najstniških letih pa sem spoznala deklico, ki je izgubila mamico zaradi raka na dojki. Poučila me je, da tudi sestavine v deodorantih (predvsem Alumimuim Chlorhydrat) lahko povzročajo to hudo bolezen. Leta kasneje sem o tej temi veliko prebrala predvsem na spletu.

Specialistka celične biologije Gabriela Casanova Larossa iz Univerze v Urugvaju recimo pravi: „Prisostvovala sem seminarju o raku na dojki, kjer sem postavila vprašanje, zakaj je pazduha najpogostejše mesto za razvoj raka na dojki. Glavni razlog za raka na dojki je anti-perspirant. Zato je najboljše preveriti sestavo proizvoda, ki ga uporabljate! Če vsebuje Alumimuim Chlorhydrat, ga takoj vržite v smeti!"

Uporabljaš perspirant?


Prijateljica mi je omenila, da ravno zato uporablja kristalni deodorant, ki ne vsebuje te snovi in da se tistih običajnih ne bo več dotaknila. Glede na to, da se več kot 50 % sestavin vsrka v naš sistem, sem se odločila tudi sama za spremembo. Ki pa ni bila tako enostavno kot se zdi ... Če pomislim, da se pod pazduho briješ/depiliraš/voskaš in potem nanašaš določene sestavine, pa je tukaj potreben še dodaten premislek.

Kupila sem si kristalni, naravni deodorant. V upanju, da sem rešila težavo, sem ga uporabljala kar nekaj dni. Žal pa sem ugotovila, da se ne samo potim, ampak imam pod pazduho noro neprijeten vonj.

Poskusila sem še z drugim naravnim deodorantom - zopet isto. Prepričana sem bila, da naravni deodoranti pač ne učinkujejo in sem zopet pričela uporabljati običajnega. Ampak slab občutek je ostal.
Dve leti nazaj sem se odločila znova dati novo priložnost naravnemu deodorantu. Poskusila sem veganski Live Native kristalni tekoči roll-on deodorant. Priznam, ni bil poceni. Sploh pa nisem našla skorajda nobenega mnenja o izdelku na spletu in je bil to vsekakor nakup na slepo.

Prejela sem ga in pričelo se je (strogo) testiranje izdelka. Deodorant je brez močnega (parfumiranega) vonja, kar me je na začetku malo prestrašilo. Vendar pa vsebuje naravne sestavine in ima kar 90 % organskih sestavin. Brez prezervativov, petrokemikalij, barvil, umetnih arom in aluminijevega klorohidrata. To je bilo to!

Prisežem, da sem našla po letih iskanja in odmevanju v glavi o nevarnosti raka THE ONE izdelek. To je eden izmed treh izdelkov, ki sem jih dejansko večkrat porabila do konca in sem mu zvesta že več let. Po uporabi nimam neprijetnega vonja in ni več večjih madežev na majici. Izdelek sicer ni antiperspirant. To pomeni, da se boš potila (vendar po mojem mnenju manj kot ponavadi), ker je to super za zdravje. Vendar vonj ne bo neprijeten.

Priznam pa, da sem si vmes v drogeriji kupila drugo znamko naravnega deodoranta, ki pa je štirikrat cenejši. Sem mislila, da bom mogoče vseeno malenkost privarčevala. Iskreno povedano sem po njem zopet tako zaudarjala (ni boljšega opisa:) in sem takoj isti dan zopet kupila novo zalogo Live Native deodoranta. In ga sedaj resnično nikoli več ne zamenjam.
Live Native deodorant je sicer dražji. Naj ti zaupam, zakaj je temu tako.

Prvič - vsebuje naravne sestavine.
Drugič - vsebuje 90 % organskih sestavin.
Tretjič - Alumimuim Chlorhydrat ni sestavina tega deodoranta.
Četrtič - po celodnevnem potenju ne boš imela neprijetnega vonja.
Petič - Ročno se ga izdeluje na otoku Isle of Skye.
Šestič - varno ga lahko uporabljaš tudi po britju.

Kristali kalijevega aluma, ki so uporabljeni v dezodorantih Live Native, se naravno nahajajo v zemeljski skorji. Kopljejo se ročno in niso produkt kemijske sinteze ali stranski proizvod tekstilne industrije.

Ob nanašanju na kožo kalijev alum ustvari tanek sloj, ki uničuje bakterije (predvsem vrsti corynebacteria in micrococci), odgovorne za neprijeten vonj, ki je stranski produkt njihovih metabolnih procesov. Kalijev alum ne deluje kot antiperspirant, zato ne maši por in dovoljuje za zdravje potrebno znojenje.


Čudovita in prijazna lastnica znamke Live Native Vicky Ewbank vsak deodorant izdela z veliko ljubezni in nima masovne proizvodnje, kjer bi na dan poslala v trgovine na tisoče deodorantov. Tako so v njem zbrane le najboljše sestavine, izdelek pa je izdelan s srcem.


Lastnica Vicky živi na idiličnem britanskem otoku Isle of Skye in pozdravlja vse slovenske ljubiteljice naravne kozmetikeDejansko sem v uporabo deodoranta prepričala še fanta in ga tudi ne zamenja več za nič na svetu. Za vsak slučaj sem njegovega le opremila s črko G(regor), da ne bi meni čudežno prehitro zmanjkalo izdelka ;) In sedaj, po mnogih letih, smo ga dobili tudi mi!
Se prepoznaš v moji zgodbi? Če sem jaz pred leti kupovala deodorante na slepo, te tokrat tega ni potrebno biti strah. Zakaj bi še naprej iskala deodorant, ki ne bo škodoval tvojemu telesu in bo res odpravil neprijetne vonje?

Deodorant je na voljo tudi v različici s citrusom, ki je primeren tako za ženske kot tudi za moške. Sama pa najbolj prisegam na Essential Woman različico, ki je brez močnega vonja.

V primeru nezadovoljstva pa tudi povrnemo denar - tveganja torej ni!


P.s. Čudovita lastnica Vicky bo samo zate pripravila svežo pošiljko Live Native deodoranta. Vtipkaj kodo NARAVNI-DEO na blagajni za 10 % promocijski popust in poskrbi za svoje zdravje.
Imamo pa tudi že čisto prvi odziv naše čudovite stranke Monike, ki je med prvimi prejela izdelek.
Pozdravljena
V glavnem....poročam....
Danes zjutraj sem prejela deodorant in seveda je bilo treba takoj sprobat zadevo....V bistvu perfekten dan,saj je zunaj vroče,jaz pa sem se doma lotila mini generalke.In ker pomivanja po tleh ne premaga nobeno opravilo,sem se na koncu veselo(no,malo manj) lotila še tega....Ponavadi sem kaj hitro ugotovila,da spet smrdim,moram pa povedati,da danes ni bilo tako.Presenečeno sem ugotovila,da sploh ne smrdim.Skratka,že cel dan se voham,pa ne smrdim....Odkritje tisočletja....Veselo ga bom uporabljala naprej in upam,da je tokrat to to...
Lep pozdrav iz Izole,Monika------
Foto: Shutterstock & Live Native
04. 09. 2018