Košarica je še prazna in žalostna :(

Kako je Tara premagala težave z mozolji

Ko so se v srednji šoli na mojem obrazu pojavili prvi mozoljčki, sem se jih želela na hitro znebiti in sem brez pomisleka na prihodnost posegla po hormonski terapiji. Čeprav je bila moja koža resnično polna mozoljev, jih je terapija zelo hitro odpravila in moj obraz je bil spet gladek kot dojenčkova ritka.

Kar nekaj let sem brezskrbno uživala hormonske tablete, dokler se lepega dne nisem ustavila ob grozovitih posledicah, ki jih lahko ima taka terapija dolgoročno. Ker sem takrat že 6 let neprekinjeno jemala tablete, me je zaskrbelo in odločila sem se, da takoj prekinem. Prepričana sem bila, da so mozolji »pozdravljeni« in da torej neuživanje hormonov lahko prinese samo dobre posledice.

Prvih nekaj mesecev ni bilo očitnih sprememb – telo je bilo še popolnoma zasičeno s hormoni – moj obraz je bil še vedno lep. A kmalu se je zgodilo nepojmljivo – eden za drugim so se (pri mojih 22-ih letih) na obraz spet prikradli mozolji. Tokrat je bila porcija še hujša kot v najstniških letih.

Tara leta 2012 na počitnicah. Foto: Osebni arhiv

Takrat sem ravno končala s študijem in se prvič zaposlila – kot profesorica. Žalostna sem ugotavljala, da sem veliko bolj mozoljasta kot moje najstniške dijakinje. To me je spravljalo v velik obup. Zato sem se odločila napasti to pošast na kar se da naraven način, saj nisem želela več zastrupljati svojega telesa. Preizkusila sem vse mogoče kreme, delala domače »zvarke«, iskala svojo idealno rešitev tudi v dragi (naravni) kozmetiki … Ni bilo vidnih rezultatov.

Končno sem se opogumila in se podala h kozmetičarki. Ta mi je kožo temeljito očistila (več kot eno uro je samo stiskala mozolje), naredila ultrazvočno terapijo in me naročila spet naslednji mesec. Tako zdaj že dobro leto vsak mesec obiskujem kozmetičarko, ki skrbi za to, da se koža preveč ne navleče umazanije in da se mozolji, ki še vedno kdaj pa kdaj nastanejo, ne razširijo po celotnem obrazu.

Kozmetičarka je torej naredila kar velik korak k izboljšanju izgleda moje kože, a vendar imam velik vpliv pri vzdrževanju tega stanja predvsem sama. Najtežje se je bilo naučiti ne-stiskati in ne-praskati mozolje, poleg tega pa sem zdaj morala poiskati idealno linijo za nego moje problematične kože.

Še zmeraj sem prisegala na naravno kozmetiko – ker kar je naravno zagotovo ne more škoditi obrazu in tako torej ne morem narediti večje škode.

A vendar vsak izdelek kljub temu ni primeren za vsako vrsto kože. Kar dobro leto sem iskala proizvode, ki ustrezajo vsem karakteristikam – so naravni, nežni in učinkoviti. Veliko jih je bilo ok. Z nekaterimi sem bila celo zadovoljna, a ko sem na Ličila.si našla linijo naravne kozmetike Amie, sem si rekla – poskusim lahko.

Že po prvi uporabi sem bila naravnost navdušena! Prav vsi izdelki imajo enake lastnosti – čudovit vonj, izvrstno teksturo in kljub svoji nežnosti so zelo učinkoviti! Naredijo točno tisto, kar od njih pričakuješ! In to za zelo ugodno ceno

Obraz si obvezno vsak večer čistim z Amie Radient Dawn Daily Wash čistilom za obraz. Za na pot pa imam vedno v torbici Amie krpice za čiščenje.

Obvezno pa si vsaj enkrat na teden nanesem na obraz tudi glineno masko. Najverjetneje si že slišala, da glina posrka odvečno maščobo iz obraza na najbolj naraven možen način. Amie maska za obraz proti mastni koži pa je tudi brez parabenov in ostalih nevarnih sestavin, pakirana pa je v čudovito embalažo.

Končno lahko rečem, da sem našla svoje sanjske proizvode.

Tara danes ;) Foto: Osebni arhiv

P.s. Tara nas je tako razveselila s svojo zgodbo, da smo se na Ličila.si odločili, da samo danes tebi ponudimo Amie negovalne izdelke 15 % ceneje. Vtipkaj kodo ADIJO-MOZOLJI na blagajni za popust.

P.p.s. V izdelke tako verjamemo, da ti v primeru nezadovoljstva vrnemo denar. Samo napiši mail na [email protected] in denar bo v nekaj dneh na tvojem TRR računu ;)

Foto: Osebni arhiv, Shutterstock

21. 08. 2014