Košarica je še prazna in žalostna :(
 • Zakaj boš Ličila.si Ličila.si

 • 28-dnevna absolutna
  garancija zadovoljstva
  #
 • Niti en produkt v naši spletni
  trgovini ni testiran na živalih.
  #
 • Super brezplačni
  triki in nasveti
  #

Izberi popolno podlago

Pravilna izbira podlage je eden najpomembnejših korakov pri ličenju. Nič ti ne pomaga, če imaš popolno naličene oči, tvoja koža pa je polna nepravilnosti - nekaj bo manjkalo. ;) S pomočjo teh treh pravil boš lahko poiskala popolno podlago zase!

1. TIP KOŽE

Pri izbiri primerne podlage moraš biti pazljiva na tip kože.

Suha in normalna koža

Podlage, primerne za suho in normalno kožo, so tiste, ki imajo večji delež olja kot vode. Torej so narejene na oljni osnovi. Te na koži delujejo zelo osvežilno in imajo nekakšen sijajkast videz. Tvoji koži bo krasno ustrezala Makeup Revolution The One podlaga. Kateri odtenek izbrati, preveri tukaj --> KLIK. Prav tako ne boš zgrešila s Sleek BB kremo ali pa z novejšo, še lepše prekrivno Sleek CC kremo.Če pa iščeš podlago, ki bo na tvoji koži ekstra obstojna ter hkrati na njej ustvarila lep, naraven videz, vsekakor pobrskaj med I Heart Makeup - I Am Flawless pudri!

                                    

I Am Flawless podlaga bo super za tvojo suho ali normalno kožo.

Mastna in mešana koža

Osebam, ki imajo mastno ali mešano kožo, pa predlagam izbiro pudrov na vodni osnovi. To so podlage, ki na koži pustijo matiran učinek, kakršna je Beauty UK Matte Fxkrasno pa ti bo ustrezal tudi Barry M Flawless Foudation puder, še posebej če je tvoja koža mešana.Če iščeš podlago, ki bo na tvoji koži izgledala naravno, lepo izenačila tvoj ten ter kožo hkrati matirala, je potem Freedom Makeup - Pro Matte Foundation prava izbira zate! 

                                                       

Preizkusi Freedom Pro Matte podlago.

2. PREKRIVNOST

Tukaj se moraš vprašati, kakšen puder sploh želiš. Ali želiš prekriti veliko nepravilnosti na obrazu ali samo poenotiti ten kože?

PENASTA PODLAGA ...

zelo lahka in vlažilna, vendar ima slabšo prekrivnost. Primerna je za vse tipe kože, razen mastnega.

TEKOČA PODLAGA ...

je najbolj pogosta. Z njo lahko dosežemo srednjo do popolno prekrivnost. Takšna je tudi večina naših tekočih podlag.

Odlična  Barry M tekoča podlaga.

KREMNA PODLAGA ...

je zelo kremasta in popolno prekrivna, saj ima več pigmenta. Velikokrat jih ravno zato uporabljajo profesionalci. Njeno uporabo skozi dan odsvetujem, odlična pa je za močnejše prekrivanje pri idelavi večernega ali fotografskega make-upa.

BB KREMA, CC KREMA ali OBARVANA KREMA ...

spada med zelo lahke podlage, ki imajo nizko vsebnost pigmenta. Ravno zaradi manjše prekrivnosti so primerne za kožo, ki nima veliko nepravilnosti, in so popolne za doseganje učinka bolj enakomerno obarvane polti. Z malce truda pa lahko prekrivnost tudi nadgradiš.

Izberi Sleek BB ali CC podlago.

... kaj pa če se koža kljub izbiri pravega pudra sveti?

Če se tvoja koža začne hitro svetiti ali pa potrebuješ še daljšo obstojnost kot po navadi, ne pozabi na zaključni puder v prahu. Ta bo matiral svetleče predele in podaljšal obstojnost pudra. Najlažje je izbrati kar prosojni puder, ki ustreza vsem poltem, kot je Sleek Professional Finishing Powder. 

Sleek zaključni puder v prahu ustreza vsem poltem, zaradi velike vsebnosti vode pa tudi vsem tipom kože.

3. ODTENEK

Izbira pravilnega odtenka podlage za tvojo kožo je vsekakor ena izmed najzahtevnejših nalog.

Pri izbiri moraš vedno biti na naravni svetlobi, saj luči v drogerijah barvo podlage pogosto spremenijo za odtenek ali dva.

Odtenek podlage pri preiskušnji vedno nanašaj na levo ali desno stran vratu. Nikakor ne na zapestju ali čeljusti, saj je mnogokrat obraz drugačnega tena kot celotno telo. Pri nanosu podlage pa želiš, da obraz, dekolte in vrat izgledajo kot celota.

Kaj pa podton?

Podlage lahko imajo hladen (roza) podton, topel (rumen) podton ali pa so nevtralne.

S trikcem METODA ZAPESTJA lahko ugotoviš, kakšen je tvoj podton, in s tem izbereš podlago, popolno zase.

Poglej svoje zapestje. Če so tam vene modre ali vijolične barve, je tvoj podton hladen. Torej izbiraš podlage z rozastim pigmentom.

Če pa so vene bolj zelenkasto-olivne barve, je tvoj podton topel. Primerne podlage zate so takšne, ki vsebujejo rumenkast pigment.

Če ne moreš določiti podtona, pa si najverjetneje nevtralna. Izbiraj podlage, ki nimajo izrazitega podtona.

Če si še vedno v dvomih, katero podlago izbrati, mi lahko pišeš na [email protected] in z veseljem ti bom pomagala! Pa kar brez skrbi - če ti izbrani odtenek vseeno ne bo ustrezal, ti ga zamenjamo, tudi če je že preizkušen. :)

Izbiro podlage ti je z nasveti olajšala Lana Špital.

Foto: Shutterstock.

08. 09. 2016