Majina zgodba

Dobrodošla, draga obiskovalka ali obiskovalec!

Želim si, da bi vam to lahko povedala v živo in ne preko ekrana. Včasih je samo z besedami težko izraziti vse občutke. Vendar ...

Hvala vam!
Hvala, da ste iz množice online trgovin izbrali ravno PINK PANDO.
Hvala za vaše zaupanje.

Z našo izjemno ekipo se vsak dan trudimo, da vam pričaramo najboljšo izkušnjo nakupovanja. Od trenutka, ko začnete brskati za svojimi najljubšimi ličili, pa do trenutka, ko odprete svoj paket.

Želim si, da se v naši trgovini počutite sprejeto. Za PINK PANDO stojimo ljudje in tukaj smo, da poskrbimo za vas. Včasih z nasvetom, klepetom ali pa s pomočjo, če je šlo karkoli narobe pri naročilu.

Če ste nas obiskali prvič, dovolite, da vam predstavim svojo zgodbo.

Iskrena bom … Če bi mi 10 let nazaj rekli, da bom odprla svojo trgovino z ličili, bi se preprosto smejala.

Ličenje sem odkrila šele v svojih dvajsetih. Kot majhna deklica in najstnica nisem bila nikoli “punčkasta”. Oblekice, frizure, lišpanje … Vsem dekletom v šoli je bilo to tako zelo domače, jaz pa tega sveta nisem razumela. Preprosto sem živela v svojem svetu, kjer je bila višek mojega modnega udejstvovanja kombinacija črtaste modre majice, karirastih zelenih hlač in razcapanih čevljev. Sovražila sem frizerje in popolnoma vseeno mi je bilo za izgled. Bila sem pravi geek, ki je cele dneve raziskoval astronomijo in se pridno učil za dobre ocene v šoli. :)

Šele v času študija me je prvič zamikalo, da bi se tudi sama kdaj naličila. Vendar pa sem precej hitro naletela na mini problem. O ličenju nisem vedela praktično ničesar. In ko sem želela v trgovini za nasvet vprašati kakšno prodajalko, mi je bilo včasih nerodno. Večkrat sem naletela na nedostopen, hladen ali celo posmehljiv odziv. Glede na mojo sramežljivo naravo je bila to res misija!

Na mojo srečo pa se je ravno okoli leta 2009 začela prebujati Youtube “beauty scena”. Počasi sem začela spremljati različne makeup blogerke, ki so navdušeno delile svoje makeup znanje in trike. To je trenutek, ki je spremenil moje življenje.

Ne samo da sem v nekaj tednih že obvladala vse osnove. Zelo sem si želela preizkusiti znamke, ki so jih blogerke uporabljale v svojih video nasvetih. Vendar pa večina izmed njih v Sloveniji sploh ni bila dosegljiva. Hkrati sem v tistem času postala vegetarijanka in kasneje tudi veganka. Zato sem prav tako iskala samo cruelty-free izdelke. In tudi teh je bilo v lokalnih drogerijah precej malo.

Bila sem praktično “ujeta”. Ujeta med željo po preizkušanju novih izdelkov in zelo skopo lokalno ponudbo. Zato sem kmalu začela brskati po spletnih straneh iz tujine.

Prva znamka, ki me je navdušila, je bila Barry M iz Velike Britanije. Že samo število odtenkov šmink ali lakov je bilo neprimerljivo višje od ponudbe v lokalnih drogerijah. Hkrati pa so bili njihovi izdelki kakovostni, cenovno dostopni in niso bili testirani na živalih. Vse, kar sem iskala.

Začela sem se spraševati: Koliko takšnih neodkritih makeup biserov še obstaja, pa o njih nihče še niti slišal ni? In koliko deklet in žensk čuti enako nezadovoljstvo z obstoječo lokalno ponudbo?

Ta vprašanja mi niso dala miru. In po pogovoru s takratnim fantom (in današnjim najboljšim prijateljem) Gregorjem sem se odločila za najbolj neverjeten korak v svojem življenju.

Odpreti lastno online makeup trgovino! Tako je 1. aprila 2010 zaživela spletna stran www.licila.si.

Z Gregorjem sva združila vse znanje, moči in energijo. Sama sva skrbela za popolnoma vse. Od urejanja spletne strani, nabave, podpore strankam, promocije do pošiljanja paketov.

Od vsega začetka sva strankam želela ponuditi nekaj več. In ne govorim zgolj o široki, cenovno dostopni in kakovostni ponudbi izdelkov. Govorim o boljši izkušnji nakupovanja ličil v celoti. O prijateljskem, osebnem odnosu in pristni skrbi za stranke - s koristnimi nasveti in uporabnimi vsebinami.

In očitno sva izbrala pravo pot. Slovenke so trgovino sprejele z velikim navdušenjem. Še sama sva bila presenečena nad tako dobrim odzivom, zato sva kmalu začela razmišljati o širitvi izven meja. Tako je nastala PINK PANDA. Danes smo tako lokalno prisotni na desetih EU-trgih, pakete pa pošiljamo v kar 11 držav! Sloveniji je sledilo odprtje spletnih trgovin na Hrvaškem, Madžarskem, Češkem, Slovaškem, v Italiji, Romuniji, Bolgariji, Nemčiji in Franciji. Pakete pa pošiljamo tudi v Avstrijo.

Priznam. Zadnjih 8 let je bilo neverjetno delovnih, ampak hkrati vznemirljivih. In ko pogledam rezultate, se ne morem nehati čuditi … Poglejte, zakaj:

Najino prvo skladišče je bilo veliko 10 kvadratnih metrov. Sedanje se razteza na kar 997 kvadratnih metrih.
Naša trenutna ekipa je zrasla na 45 PINK PANDIC. :)
V ponudbi lahko izbiraš med več kot 147 znakami in 12831 različnimi izdelki.
Pridobili smo zaupanje 426.721 strank v 11 različnih državah.
Do tega trenutka smo odposlali več kot 3,5 milijona izdelkov.
PINK PANDA pa je postala ena izmed največjih online makeup trgovin v regiji.

Zato, ja … kot sem omenila na začetku. Če bi mi v študentskih letih kdo napovedal takšno prihodnost, mu ne bi verjela.

Po vseh teh letih še vedno najbolj uživam, ko brskam za novimi izdelki, ki bi jih vključila v ponudbo. In se še vedno se smejim do ušes, ko dobim kakšno prijazno sporočilo zadovoljne stranke.

Res je, kar pravijo. Če najdeš delo, ki te veseli, boš lahko delal dobro, s srcem, strastjo in dušo.

Vesela sem, da sva se spoznali/spoznala. <3

Maja Švener, soustanoviteljica spletne trgovine PINK PANDA
29. 07. 2020